Beste Haunties,

Goed nieuws voor alle Minecraft-fans! Deze zomer staat een spannende update voor de Java Edition gepland: Minecraft 1.21. Onthuld tijdens Minecraft Live 2023 op 15 oktober, belooft deze update zich te concentreren op "gevechten, avonturen en knutselen". Laten we eens kijken naar de toevoegingen die ons te wachten staan.

>> Blokken

Crafter
32px-Crafter_JE4_BE3.png

Ontmoet de gloednieuwe Crafter! Dit veelzijdige blok maakt het mogelijk om voorwerpen en blokken te craften met behulp van redstone. De Crafter werpt één vervaardigd item uit bij elke nieuwe redstone-pulse. De Crafter kan worden verbonden aan hoppers en andere redstone blocks. Crafters hebben een nieuwe unieke gebruikersinterface waarin het gedrag van de Crafter kan worden aangepast. Helaas is het een vrij ingewikkelde block, maar het zal enorme voordelen brengen!
1705593013633.png

Trial Spawner
32px-Inactive_Trial_Spawner_JE1_BE1.png

Duik dieper in het avontuur met de Trial Spawner, die in trial chambers staan. Deze Spawner daagt je uit met beloningen na voltooiing. De moeilijkheid stijgt met elke nieuwe speler in de buurt. Versla alle vijanden die spawnen en ontvang waardevolle beloningen! Het leuke aan deze toevoeging is absoluut de wisselende moeilijkheid en beloningen aan de hand van het aantal spelers dat mee doet.

Chiseled Copper, Copper Grate, Copper Bulb, Copper Door, Copper Trapdoor
32px-Exposed_Copper_Grate_JE1_BE1.png

Ontdek nieuwe bouwmogelijkheden met deze koperen varianten. Ze genereren in trial chambers en voegen een nieuwe esthetische dimensie toe aan het spel. Alles is beschikbaar in verschillende oxidatieniveaus en oxidatie is om te keren meteen bijl. Enkele crafting recipes staan hieronder als voorbeeld!
1705593069573.png
1705593079258.png

Tuff Blocks
32px-Chiseled_Tuff_JE1_BE1.png

Eindelijk heeft Tuff een functie met deze nieuwe Tuff Blocks! Van trappen tot muren, deze nieuwe toevoegingen geven je bouwprojecten een frisse uitstraling. Ze genereren in trial chambers en kunnen worden gemaakt met een stonecutter.
1705593112724.png


>> Items en Mobs

Trial Keys
32px-Trial_Key_JE1_BE1.png

Na het verslaan van vijanden in trial chambers kun je Trial Keys bemachtigen. Hoewel ze momenteel geen functionaliteit hebben, beloven ze leuke toekomstige mogelijkheden.
Breeze
32px-Breeze_Spawn_Egg_JE1_BE1.png
De Breeze is een vijandige mob die kan verschijnen via Trial Spawners in sommige kamers binnen de Trial Chambers. Deze mob beweegt voornamelijk door rond het doelwit te springen, soms over lange afstanden. Als agressieve tegenstander schiet de Breeze windenergie in de vorm van windladingprojectielen op zijn doelwit. Windladingen veroorzaken een kleine hoeveelheid schade bij directe botsing met een entiteit.
Na botsing met een entiteit of block produceren windladingprojectielen een windlading, die entiteiten in het gebied enkele blokken naar achteren duwt. Windladingen hebben ook het effect van het 'activeren' van bepaalde blokken:
  • Niet-ijzeren deuren en trapdoors worden omgedraaid.
  • Gates worden omgedraaid.
  • Buttons worden ingedrukt.
  • Levers worden omgedraaid.
  • Bells worden geluid en gezwaaid.
  • Aangestoken candles (zowel op zichzelf staand als op taart) worden gedoofd.
300px-Breeze_JE1.webp.png

>> Wereldgeneratie

Trial Chambers
46px-Isometric_Chamber-6.png

Ontdek de nieuwe structuur in de Overworld: Trial Chambers! Deze kamers, gemaakt van diverse koper- en tuffblokken, bieden spelers de mogelijkheid om uitdagingen aan te gaan met nieuwe mobs en spawners. Willekeurig gegenereerde lay-outs, valstrikken en beloningen zorgen voor een spannende verkenning. Uiteraard zijn er genoeg beloningen te vinden in de vorm van chests en mobloot. Wat vind jij van deze nieuwe structure?
800px-Isometric_Chamber-6.png


>> Conclusie

Minecraft 1.21 brengt een schat aan nieuwe mogelijkheden voor ons. Met toevoegingen zoals de Crafter, Trial Spawner en prachtige nieuwe blokken, belooft deze update een zomer met flink wat nieuwe gameplay. Bereid je voor op nieuwe uitdagingen en ontdekkingen terwijl je de Minecraft-wereld verkent! Zodra er meer nieuws bekend is zullen we jullie op de hoogte brengen met een nieuw bericht over 1.21.
 
Laatste update: