1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Skyblock is open! grote update!

Discussie in 'Archief Nieuws & Onderhoud' gestart door SirTastic, 15 mei 2018.

 1. Beste Haunties!

  Het is dan zover! Skyblock is geüpdatet, we kunnen dus fris beginnen aan een nieuwe start van Skyblock! Maar wat is er nu precies veranderd? Dat kun je lezen in dit bericht.

  Zoals afgesproken kan iedereen een maand lang de oude eilanden bezoeken en de functies /god en /fly gebruiken. Deze mogelijkheden vervalen op 15 juni 2018 om 21:00 uur exact. Hierna is het niet meer mogelijk om de oude wereld te bezoeken of om de functies te gebruiken als deze niet in je rank behoren. Iedereen krijgt een kit met daarin spawn eieren. Deze kun je krijgen door het /kit menu te openen en op de kit "Update" te klikken.

  Heb je gevraagd om je eiland over te plaatsen, heb dan even geduld. Er kunnen zich namelijk noodsituaties voordoen of er kan op dat moment al een ander eiland overgezet worden. Je zult zeker aan de beurt komen! Belangrijk is dat je minimaal één keer online bent gekomen na de update en een nieuw eiland hebt gestart. Alleen dan is het mogelijk om je eiland over te zetten.

  Daarnaast wil ik nogmaals vermelden dat alle Skycoins, xp, Haunted levels, enderchesten, backpacks en inventories onaangetast zijn. Je hebt dus nog alles wat je voor de update ook had.

  Dit zijn de veranderingen:
  Ander Skyblock systeem
  Allereerst is het Skyblock systeem op de schop gegaan. We zijn van een oud systeem (2016) naar een nieuw systeem gegaan. Dit systeem gaat er voor zorgen dat er veel meer mogelijk is en het veel soepeler loopt. Maar wat kunnen jullie nu met dit systeem?

  Nieuwe spawn
  Ook de spawn is vernieuwd. Hier hebben onze bouwers hun uiterste best gedaan en zo zijn we op een mooie nieuwe spawn gekomen. Het thema is volledig anders, neem daar maar eens een kijkje!


  [​IMG]

  Ores uit stone generators
  Er spawnen ores in je stone generator. Zo heeft iedere speler de mogelijkheid tot het verkrijgen van resources. Kijk dus niet raar op als je een ore ziet spawnen voor je neus.

  Challenges
  Iedereen begint met nieuwe challenges. Deze zijn niet hetzelfde als de oude challenges, dus weer een nieuwe uitdaging. Voor iedere uitgevoerde challenge krijg je items, SkyCoins en xp. Maar er is een toevoeging, om je Haunted level sneller omhoog te krijgen, krijg je bij iedere uitgevoerde challenge vanaf nu ook Haunted level xp!

  Wekelijkse quest

  Om het leuker te maken voor iedereen, en stiekem iets extra's te verdienen, is er vanaf nu een wekelijkse quest. Dit is een aparte challenge waarmee je wekelijks 500 SkyCoins, 500 xp en 100 Haunted level xp kunt verdienen. Om het nog leuker te maken kun je in dit topic een leuke screenshot plaatsen met de mededeling er in dat je de quest hebt voltooid. In dit topic komt ook bij iedere quest een hint te staan, houdt het topic dus goed in de gaten. Uit alle inzenders wordt er dan één iemand geloot. Deze winnaar krijgt 5000 SkyCoins!

  Lopen over lava
  Het is nu mogelijk om over lava te lopen! Hoe je dit doet? Heel simpel, draag boots met de frost walker enchant er op, houdt de shift-knop ingedrukt (constant) en loop over lava! De lava onder je veranderd tijdelijk in obsidian waardoor je kunt lopen. Let er wel op dat de obsidian weer verdwijnt en dat je shift ingedrukt blijft houden.

  4 soorten begin eilanden

  Als je een eiland aanmaakt kun je kiezen uit 4 soorten eilanden. Een standaard eiland, een eiland dat bestaat uit 2 losse delen (gras en zand), een eiland waar je minimale items hebt, maar wel begint met 3 diamonds of een eiland dat groter is en al een cobblestone generator, oneindige watersource, 2 bomen en een klein farmpje bevat.

  Je eigen eiland beheren

  Je kunt vanaf nu je eigen eiland volledig beheren. Hiermee wordt bedoelt dat je vanaf nu volledig zelf in handen hebt wat bezoekers op je eiland kunnen doen. Dit allemaal kun je instellen via het commando /is settings. Met dit commando open je een menu met alle opties. De opties die je aan kunt passen zijn (je zet aan of uit dat bezoekers dat onderdeel op je eiland kunnen gebruiken of niet):
  • Armor stands
  • Pressure plates
  • Beacons
  • Workbenches
  • Blokken
  • Bedden
  • Brewingstands
  • Ovens
  • Poortjes
  • Anvil
  • Enchantmenttable
  • Chesten
  • Deuren
  • Scharen
  • Muziekboxen
  • Farmen
  • Redstone
  • Eieren
  • Portals
  Al deze opties staan standaard uit op workbenches, enchantmenttables en portals na. Deze laatste 3 brengen geen wijzigingen aan een eiland aan, dus zijn veilig voor iedereen te gebruiken.

  [​IMG]


  Eilanden beoordelen
  Vanaf nu is het mogelijk om elkaars eiland te beoordelen. Zo ontstaat niet alleen een eilanden top 10 zoals het Skyblock systeem deze berekend, maar ook een top 10 van de community zelf. Een eiland beoordelen kun je doen doormiddel van het commando /rate op het te beoordelen eiland uit te voeren. Je krijgt dan een scherm te zien met sterren. Klik op het aantal sterren dat je het eiland wil geven.

  [​IMG]

  Teams

  Met het nieuwe systeem speel je samen doormiddel van teams. De functie /it is verdwenen en is vervangen door een speciale teamchat die je over de hele Skyblock server kunt gebruiken. Hiervoor hoef je niet meer op je eiland te zijn. Om te praten in de teamchat of over te schakelen naar de globale chat gebruik je /is teamchat. Wil je iemand toevoegen aan je team, voeg dan de speler toe met het commando /is invite <naam>. Wil je een team verlaten, dan doe je dat met het commando /is leave. Bekijken met wie je allemaal in je team zit, dan doe je dit door het commando /is team te gebruiken.

  Coop

  Trusten gebeurt op een nieuwe manier. Hiervoor wordt het commando /is coop <naam> gebruikt. Hiermee geef je een speler trust totdat jij de trust weer weghaalt door gebruik te maken van /is uncoop <naam>. Om een overzicht te behouden kun je met het commando /is listcoops precies zien wie trust heeft op je eiland.

  Teleporteren naar je eiland

  Om naar je eiland te teleporteren dien je vanaf nu /is go te gebruiken. Hiermee wordt je direct naar je eiland home geteleporteerd.

  Eiland overdragen

  Wil je je eiland overdragen aan een andere speler, dan kan dit door het gebruik van het commando /is makeleader <naam>. Let er wel op dat je dit niet terug kunt draaien!

  Maximaal aantal eiland resets
  Om misbruik tegen te gaan is er een maximaal aantal keren dat je je eiland kunt resetten. Dit is ingesteld op 4 maal, je kunt dus 5 keer een eiland hebben. Wil je na de maximale resets toch een nieuw eiland, vraag dit dan aan bij 1 van de staffleden. Zij zullen dan beoordelen of je een nieuwe reset mag doen of niet.

  Makkelijker farmen

  Vind je het vervelend om steeds je farm opnieuw te moeten bezaaien? Dat probleem heb je vanaf nu niet meer. Je kunt nog altijd op de oude manier farmen, maar vanaf nu ook met je rechter muisknop. Gebruik je deze mogelijkheid, dan dropt je oogst en wordt er direct hetzelfde soort opnieuw gezaaid. Zo kun je nu lekker snel farmen.

  Mini PvP arena
  Wil je eventjes met andere spelers PvP'en, dat kan vanaf nu in de Mini PvP arena. Item drops en verlies van xp staan hier uit, puur een potje lekker PvPen dus!


  [​IMG]

  Bounties
  Om het PvP'en aantrekkelijk te maken is het ook mogelijk om bounties op elkaar te plaatsen. Je kunt op een speler een bedrag aan SkyCoins plaatsen die de killer van deze speler dan ontvangt! Een bounty plaats je door het commando /bounty <naam> <bedrag>. Wil je alle bounties bekijken, dan kun je dat doen met /bounties.

  Dieren- en xp farm
  Heb je net niet genoeg xp levels voor je enchantment? Geen probleem, farm xp in de nieuwe xp farm! Hier vind je ook direct de dierenfarms waar je eten en drops kunt verzamelen.


  [​IMG]

  Killrewards
  Vanaf nu krijg je voor iedere gekillde zombie, witch, skeleton, enderman, blaze, creeper, spider, ghast, bat, guardian en endermite 0,10 SkyCoin. Farm xp in de xp farm en verdien meteen wat geld! Ranks krijgen iets meer SkyCoin per kill:

  • Premium 0,15 SkyCoin
  • Elite 0,20 SkyCoins
  • Legend 0,25 SkyCoin
  • God 0,30 SkyCoin
  • Supreme 0,35 SkyCoin

  Shop uitbreiding
  De /shop is uitgebreid naar meer items die je kunt kopen. Doordat deze is uitgebreid is het overbodig om een apart shop gebouw in te richten. Daarom is besloten om geen servershop gebouw te maken. In de plaats hiervan is de PvP arena gekomen.

  Kraampje huren
  Op het strand kun je de kraampjes vinden waar je items kunt verkopen. Hier kun je een kraampje huren om zo je items te verkopen. Er zijn 25 kraampjes waar misschien wel eentje van jou kan zijn.


  [​IMG]

  Vertalingen
  De complete vertalingen en lay out van berichten zijn allemaal op elkaar afgestemd en in fatsoenlijk Nederlands te lezen. Dus geen ergernissen meer voor onze taalpolitieleden (waaronder ikzelf).

  Nieuwe commando's rankfuncties
  Voor enkele ranks zijn er dingen veranderd. Wat er veranderd is lees je hier:

  • Vanaf speler:
   • Met het commando /fix - /fix all kun je nu je items repareren. Voor ieder item dat je repareert word er 50 SkyCoins van je rekening afgehaald.
   • Met het commando /bottle stats kun je zien hoeveel xp of xp bottles je hebt en nodig hebt voor het volgende level.
   • Met het commando /bottle until [level] kun je zien hoeveel xp of xp bottles je nodig hebt tot aan een bepaald level.
  • Vanaf Elite:
   • Met /nv kun je nightvision aan en uit zetten.
  • Vanaf God:
   • Je kunt nu gratis je items repareren met het commando /fix - /fix all.
  • Vanaf Supreme:
   • Met het commando /bottle get [aantal] kun je je xp omzetten in xp bottles. Een leuke feature om je xp te verkopen!
  Zoals jullie kunnen zien is er het een en ander veranderd. Dit betekent niet dat er komende tijd geen updates gaan komen, want deze komen er zeker! Hopelijk gaan jullie veel plezier hebben met al het nieuwe en zien we elkaar ingame!

  Groetjes,
  SirTastic


  Eiland commando's
  /island kan vervangen worden door /is.
  • /island - open het eilandenmenu.
  • /island help - laat de help pagina zien.
  • /island go - teleporteer naar je eiland.
  • /island biomes - open het biomes menu om je biome aan te passen.
  • /island cp - open het handige eilanden controle paneel.
  • /island coop - geef iemand tijdelijk trust op je eiland.
  • /island expel - kick een bezoeker van je eiland of verwijderd de trust van iemand van je eiland.
  • /island reset - begin een nieuw eiland.
  • /island level - bereken het level van je eiland.
  • /island lock - blokkeer je eiland zodat niemand er naar toe kan.
  • /island top - bekijk de top 10 eilanden.
  • /island warps - open een menu met alle warps van andere eilanden.
  • /island invite - verstuur een uitnodiging om jouw eiland te joinen.
  • /island accept - accepteer een uitnodiging om iemands eiland te joinen.
  • /island reject - wijs een uitnodiging om iemands eiland te joinen af.
  • /island team - bekijk de teamleden van je eiland.
  • /island teamchat - praat met de teamleden van je eiland.
  • /island leave - verlaat het team van je eiland.
  • /island kick - verwijder iemand uit het team van je eiland.
  • /island makeleader - maak iemand anders leider van het team van je eiland.
  • /island settings - open het instellingen menu van je eiland.
   
  • Vind ik leuk Vind ik leuk x 1
  • Kirby Kirby x 1
 2. Als ik dit zo lees ziet alles er heel goed uit! Gebeurt het eiland overzetten automatisch?
   
 3. - Hoe kan je nu een andere biome instellen in 1 of meerdere chunks. voorheen was dat /is b biomenaam radius
  - Op dit moment spawnen er geen mobs behalve uit spawners.
  - Als ik offline ben geweest moet ik regelmatig mijn redstone mechanics resetten anders doen ze het niet.
  - Heb mijn island meegenomen. Ik kan geen hoppers meer plaatsen. Hij zegt dat het max van 30 hoppers bereikt is.
  - warp [welcome] bordje werkt (nog) niet.
  - In je persoonlijke nether spawnen alleen ghasts en kippen. Ik mis pigman en wither skellys.
   
  #3 Nookie_S5, 15 mei 2018
  Last edited: 18 mei 2018
 4. Noiceeee!
   
 5. Wow, de spawn ziet er vet mooi uit!
   
 6. Ge-wel-dig! Knap en fantastisch Gemaakt en voor elkaar gekregen Bouwers!
  Maar @SirTastic Ik vind dat jij het aller aller best hard hebt gewerkt en samengewerkt hebt met @remymine om de server een nieuwe Upgrade te geven. IK ben er blij mee :)

  Mvg ItsLuckie07
   
 7. Hai,

  Um ja ik heb nu een klein probleempje... neeg het gaat niet over ijsberen XD.
  Ik kwam net online op SB alleen kan op geen enkele manier terug naar mijn oude island terwijl ik er toch echt een home had staan...

  enig idee hoe dit kan komen?
   
 8. @SirTastic Jordy er spawnen geen mobs op me island, baltop is nog van alle spelers, /rate wekt volgens mij niet en setwarp met [WELCOME] ook niet maar dat wist je al.
  Als je door je endportals gaat kan je niks meer doen.

  /is coop (speler) geef iemand tijdelijk trust op je island, is niet voor altijd, als de eiland eigenaar weg gaat gaat de trust ook weg
  /is listcoops dan staat er /is uncoop of /is expel
   
  #8 skyblockdylan, 16 mei 2018
  Last edited: 18 mei 2018
 9. dus ik moet hier mijn naam achterlaten om mijn island overgezet te hebben
  minecraft naam: yarin_

  en het eiland van
  minecraft naam: superbanaan1
  dat is mijn stief zus
   
  #9 yarin, 17 mei 2018
  Last edited: 25 mei 2018
  • Vind ik leuk Vind ik leuk x 1
 10. Hey,

  ik was naar deze post op zoek :)
  Allereerst proficiat met de update, dit is een zeer grote upgrade en er zijn toffe nieuwe features bijgekomen.
  Waarvoor dank.

  Ik weet dat jullie een drukke periode hebben met de verandering en hoop dat daarom ook dat mijn input van belang kan zijn.

  Zo te zien zijn bepaalde zaken al gemeld, maar wou even laten weten dat we niet voorbij de advanced quest DJ en monster feest raken omwille van geen mobs spawnen. Dus helaas geen elite quest mogelijkheid.
  Ook kan de slimeball quest nu niet gedaan worden (tenzij kopen dan).

  Dan kan ook de biome niet aangepast worden waardoor de parrot quest volgens mij onmogelijk is.

  Dan nog een laatste punt, bij het plaatsen van een hopper komt er de melding: "Het eiland entities limiet van 30 is bereikt".

  Ik ken ook niet alles, dus indien er zaken zijn die ik mis of wel ergens zouden te vinden zijn ben ik zeer geïnteresseerd :).
  Anders denk ik dat dit een bug is.

  Maar wil je vooral op de hoogte brengen :)

  Veel succes!
   
 11. Ten eerste super update! Alleen 1 kleine "Bugg?" in het aanmaken van het eiland. Zojuist toen ik de server joinde had ik alles nog in mijn inventory, (Mooi dacht ik) Alleen toen maakte ik een eiland aan en was mijn hele inventory geleegd. Dus weg zijn mijn spullen en mijn 25 Vote keys.... Houd hier rekening mee zodat je niet hetzelfde overkomt wat mij net is overkomen!
   
 12. Het volgende is opgelost:
  • /is coop is nu permanent.
  • /is listcoops werkt alleen als je iemand hebt getrust.
  • Inventories blijven nu bij het beginnen van een nieuw eiland.
  • Hoppers geven geen melding meer.
  • Biomes kunnen aangepast worden via het /is menu (sapling).
  • Mob spawning werkt nu naar behoren.
  • Endportals op eilanden teleporteren nu naar de end.
  • Redstone blijft nu aanstaan als je offline gaat.
  • Een warp kun je aanmaken door op de bovenste regel van een sign [WARP] te schrijven. Op de andere 3 regels mag je zelf iets verzinnen.
  Zijn er nog dingen die niet werken, laat het dan zeker weten!
   
 13. De parrot quest is niet onmogelijk, je kunt in het topic kijken voor een hint. Het is iets dat je moet craften, dat kan ik je wel zeggen ;)
   
 14. @SirTastic als je keys koopt komen ze niet binnen maar krijg je wel een broadcast van bedankt voor doneren.
  (rip mijn 13 legendary keys)
   
 15. Ingame name:
  ItzMarshmellow20

  (Gelukkig kan ik mijn werk dan voortzettten indien mogelijk)
   
 16. Ingame name:

  Joeri076

  hoop dat me Island overgezet kan worden naar de nieuwe map

  en als het mogelijk is welke richting het op kan staan hoor ik het graag dan kan ik dat even aangeven

  alvast bedankt,

  Joeri076
   
 17. Ik heb dus inderdaad het stukje gelezen zonet over het island overzetten. Wat nu het geval is, ik heb een ban die nog tot 29 mei duurt. Is het dan nog voor mij mogelijk om mijn (vorige) island mee te krijgen?
   
 18. Hoe heb je een ban
   
 19. Door iets te doen wat tegen de (server) regels is, dan krijg je een ban. Lijkt me logisch.
   
 20. dus ik moet hier mijn naam achterlaten om mijn island overgezet te hebben

  Mincraftnaam: superbanaan1
   
Laden...
 • HauntedMC

  De HauntedMC Minecraft server is een leuke en vooral gezellige Nederlandse minecraft server. Wij trachten een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren en daarbij een fijne speelomgeving te creëren voor jong en oud. Voor ieder is er plek te vinden in de diverse community van HauntedMC.
 • Vote voor ons!

  Voten is een erg belangrijk onderdeel van HauntedMC. Het is de manier voor ons om in de welbekende minecraft serverlijsten een hogere plaats te bemachtigen. Dit geeft ons meer kans om gezien te worden en daardoor meer nieuwe spelers te trekken.

  Vote nu!
 • Support HauntedMC!

  Het kopen van een rank financiert alles van HauntedMC, van de hosting van onze servers, tot nieuwe plugins en functies. Wij zijn volledig afhankelijk van jullie support hierin en waarderen het enorm of het nou een kleine of een grote bijdrage betreft. Wij zijn ieder zeer dankbaar.

  HauntedMC Winkel
XenForo Add-ons & XenForo Styles ™ © 2012-2018 Brivium LLC.