Skyblock is open! grote update!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste Haunties!

Het is dan zover! Skyblock is geüpdatet, we kunnen dus fris beginnen aan een nieuwe start van Skyblock! Maar wat is er nu precies veranderd? Dat kun je lezen in dit bericht.

Zoals afgesproken kan iedereen een maand lang de oude eilanden bezoeken en de functies /god en /fly gebruiken. Deze mogelijkheden vervalen op 15 juni 2018 om 21:00 uur exact. Hierna is het niet meer mogelijk om de oude wereld te bezoeken of om de functies te gebruiken als deze niet in je rank behoren. Iedereen krijgt een kit met daarin spawn eieren. Deze kun je krijgen door het /kit menu te openen en op de kit "Update" te klikken.

Heb je gevraagd om je eiland over te plaatsen, heb dan even geduld. Er kunnen zich namelijk noodsituaties voordoen of er kan op dat moment al een ander eiland overgezet worden. Je zult zeker aan de beurt komen! Belangrijk is dat je minimaal één keer online bent gekomen na de update en een nieuw eiland hebt gestart. Alleen dan is het mogelijk om je eiland over te zetten.

Daarnaast wil ik nogmaals vermelden dat alle Skycoins, xp, Haunted levels, enderchesten, backpacks en inventories onaangetast zijn. Je hebt dus nog alles wat je voor de update ook had.

Dit zijn de veranderingen:
Ander Skyblock systeem
Allereerst is het Skyblock systeem op de schop gegaan. We zijn van een oud systeem (2016) naar een nieuw systeem gegaan. Dit systeem gaat er voor zorgen dat er veel meer mogelijk is en het veel soepeler loopt. Maar wat kunnen jullie nu met dit systeem?

Nieuwe spawn
Ook de spawn is vernieuwd. Hier hebben onze bouwers hun uiterste best gedaan en zo zijn we op een mooie nieuwe spawn gekomen. Het thema is volledig anders, neem daar maar eens een kijkje!


sbspawn.png


Ores uit stone generators
Er spawnen ores in je stone generator. Zo heeft iedere speler de mogelijkheid tot het verkrijgen van resources. Kijk dus niet raar op als je een ore ziet spawnen voor je neus.

Challenges
Iedereen begint met nieuwe challenges. Deze zijn niet hetzelfde als de oude challenges, dus weer een nieuwe uitdaging. Voor iedere uitgevoerde challenge krijg je items, SkyCoins en xp. Maar er is een toevoeging, om je Haunted level sneller omhoog te krijgen, krijg je bij iedere uitgevoerde challenge vanaf nu ook Haunted level xp!

Wekelijkse quest

Om het leuker te maken voor iedereen, en stiekem iets extra's te verdienen, is er vanaf nu een wekelijkse quest. Dit is een aparte challenge waarmee je wekelijks 500 SkyCoins, 500 xp en 100 Haunted level xp kunt verdienen. Om het nog leuker te maken kun je in dit topic een leuke screenshot plaatsen met de mededeling er in dat je de quest hebt voltooid. In dit topic komt ook bij iedere quest een hint te staan, houdt het topic dus goed in de gaten. Uit alle inzenders wordt er dan één iemand geloot. Deze winnaar krijgt 5000 SkyCoins!

Lopen over lava
Het is nu mogelijk om over lava te lopen! Hoe je dit doet? Heel simpel, draag boots met de frost walker enchant er op, houdt de shift-knop ingedrukt (constant) en loop over lava! De lava onder je veranderd tijdelijk in obsidian waardoor je kunt lopen. Let er wel op dat de obsidian weer verdwijnt en dat je shift ingedrukt blijft houden.

4 soorten begin eilanden

Als je een eiland aanmaakt kun je kiezen uit 4 soorten eilanden. Een standaard eiland, een eiland dat bestaat uit 2 losse delen (gras en zand), een eiland waar je minimale items hebt, maar wel begint met 3 diamonds of een eiland dat groter is en al een cobblestone generator, oneindige watersource, 2 bomen en een klein farmpje bevat.

Je eigen eiland beheren

Je kunt vanaf nu je eigen eiland volledig beheren. Hiermee wordt bedoelt dat je vanaf nu volledig zelf in handen hebt wat bezoekers op je eiland kunnen doen. Dit allemaal kun je instellen via het commando /is settings. Met dit commando open je een menu met alle opties. De opties die je aan kunt passen zijn (je zet aan of uit dat bezoekers dat onderdeel op je eiland kunnen gebruiken of niet):
  • Armor stands
  • Pressure plates
  • Beacons
  • Workbenches
  • Blokken
  • Bedden
  • Brewingstands
  • Ovens
  • Poortjes
  • Anvil
  • Enchantmenttable
  • Chesten
  • Deuren
  • Scharen
  • Muziekboxen
  • Farmen
  • Redstone
  • Eieren
  • Portals
Al deze opties staan standaard uit op workbenches, enchantmenttables en portals na. Deze laatste 3 brengen geen wijzigingen aan een eiland aan, dus zijn veilig voor iedereen te gebruiken.

beheren.png


Eilanden beoordelen
Vanaf nu is het mogelijk om elkaars eiland te beoordelen. Zo ontstaat niet alleen een eilanden top 10 zoals het Skyblock systeem deze berekend, maar ook een top 10 van de community zelf. Een eiland beoordelen kun je doen doormiddel van het commando /rate op het te beoordelen eiland uit te voeren. Je krijgt dan een scherm te zien met sterren. Klik op het aantal sterren dat je het eiland wil geven.

beoordelen.png


Teams

Met het nieuwe systeem speel je samen doormiddel van teams. De functie /it is verdwenen en is vervangen door een speciale teamchat die je over de hele Skyblock server kunt gebruiken. Hiervoor hoef je niet meer op je eiland te zijn. Om te praten in de teamchat of over te schakelen naar de globale chat gebruik je /is teamchat. Wil je iemand toevoegen aan je team, voeg dan de speler toe met het commando /is invite <naam>. Wil je een team verlaten, dan doe je dat met het commando /is leave. Bekijken met wie je allemaal in je team zit, dan doe je dit door het commando /is team te gebruiken.

Coop

Trusten gebeurt op een nieuwe manier. Hiervoor wordt het commando /is coop <naam> gebruikt. Hiermee geef je een speler trust totdat jij de trust weer weghaalt door gebruik te maken van /is uncoop <naam>. Om een overzicht te behouden kun je met het commando /is listcoops precies zien wie trust heeft op je eiland.

Teleporteren naar je eiland

Om naar je eiland te teleporteren dien je vanaf nu /is go te gebruiken. Hiermee wordt je direct naar je eiland home geteleporteerd.

Eiland overdragen

Wil je je eiland overdragen aan een andere speler, dan kan dit door het gebruik van het commando /is makeleader <naam>. Let er wel op dat je dit niet terug kunt draaien!

Maximaal aantal eiland resets
Om misbruik tegen te gaan is er een maximaal aantal keren dat je je eiland kunt resetten. Dit is ingesteld op 4 maal, je kunt dus 5 keer een eiland hebben. Wil je na de maximale resets toch een nieuw eiland, vraag dit dan aan bij 1 van de staffleden. Zij zullen dan beoordelen of je een nieuwe reset mag doen of niet.

Makkelijker farmen

Vind je het vervelend om steeds je farm opnieuw te moeten bezaaien? Dat probleem heb je vanaf nu niet meer. Je kunt nog altijd op de oude manier farmen, maar vanaf nu ook met je rechter muisknop. Gebruik je deze mogelijkheid, dan dropt je oogst en wordt er direct hetzelfde soort opnieuw gezaaid. Zo kun je nu lekker snel farmen.

Mini PvP arena
Wil je eventjes met andere spelers PvP'en, dat kan vanaf nu in de Mini PvP arena. Item drops en verlies van xp staan hier uit, puur een potje lekker PvPen dus!


sbpvp.png


Bounties
Om het PvP'en aantrekkelijk te maken is het ook mogelijk om bounties op elkaar te plaatsen. Je kunt op een speler een bedrag aan SkyCoins plaatsen die de killer van deze speler dan ontvangt! Een bounty plaats je door het commando /bounty <naam> <bedrag>. Wil je alle bounties bekijken, dan kun je dat doen met /bounties.

Dieren- en xp farm
Heb je net niet genoeg xp levels voor je enchantment? Geen probleem, farm xp in de nieuwe xp farm! Hier vind je ook direct de dierenfarms waar je eten en drops kunt verzamelen.


sbfarm.png


Killrewards
Vanaf nu krijg je voor iedere gekillde zombie, witch, skeleton, enderman, blaze, creeper, spider, ghast, bat, guardian en endermite 0,10 SkyCoin. Farm xp in de xp farm en verdien meteen wat geld! Ranks krijgen iets meer SkyCoin per kill:

  • Premium 0,15 SkyCoin
  • Elite 0,20 SkyCoins
  • Legend 0,25 SkyCoin
  • God 0,30 SkyCoin
  • Supreme 0,35 SkyCoin

Shop uitbreiding
De /shop is uitgebreid naar meer items die je kunt kopen. Doordat deze is uitgebreid is het overbodig om een apart shop gebouw in te richten. Daarom is besloten om geen servershop gebouw te maken. In de plaats hiervan is de PvP arena gekomen.

Kraampje huren
Op het strand kun je de kraampjes vinden waar je items kunt verkopen. Hier kun je een kraampje huren om zo je items te verkopen. Er zijn 25 kraampjes waar misschien wel eentje van jou kan zijn.


sbshops.png


Vertalingen
De complete vertalingen en lay out van berichten zijn allemaal op elkaar afgestemd en in fatsoenlijk Nederlands te lezen. Dus geen ergernissen meer voor onze taalpolitieleden (waaronder ikzelf).

Nieuwe commando's rankfuncties
Voor enkele ranks zijn er dingen veranderd. Wat er veranderd is lees je hier:

  • Vanaf speler:
    • Met het commando /fix - /fix all kun je nu je items repareren. Voor ieder item dat je repareert word er 50 SkyCoins van je rekening afgehaald.
    • Met het commando /bottle stats kun je zien hoeveel xp of xp bottles je hebt en nodig hebt voor het volgende level.
    • Met het commando /bottle until [level] kun je zien hoeveel xp of xp bottles je nodig hebt tot aan een bepaald level.
  • Vanaf Elite:
    • Met /nv kun je nightvision aan en uit zetten.
  • Vanaf God:
    • Je kunt nu gratis je items repareren met het commando /fix - /fix all.
  • Vanaf Supreme:
    • Met het commando /bottle get [aantal] kun je je xp omzetten in xp bottles. Een leuke feature om je xp te verkopen!
Zoals jullie kunnen zien is er het een en ander veranderd. Dit betekent niet dat er komende tijd geen updates gaan komen, want deze komen er zeker! Hopelijk gaan jullie veel plezier hebben met al het nieuwe en zien we elkaar ingame!

Groetjes,
SirTastic


Eiland commando's
/island kan vervangen worden door /is.
  • /island - open het eilandenmenu.
  • /island help - laat de help pagina zien.
  • /island go - teleporteer naar je eiland.
  • /island biomes - open het biomes menu om je biome aan te passen.
  • /island cp - open het handige eilanden controle paneel.
  • /island coop - geef iemand tijdelijk trust op je eiland.
  • /island expel - kick een bezoeker van je eiland of verwijderd de trust van iemand van je eiland.
  • /island reset - begin een nieuw eiland.
  • /island level - bereken het level van je eiland.
  • /island lock - blokkeer je eiland zodat niemand er naar toe kan.
  • /island top - bekijk de top 10 eilanden.
  • /island warps - open een menu met alle warps van andere eilanden.
  • /island invite - verstuur een uitnodiging om jouw eiland te joinen.
  • /island accept - accepteer een uitnodiging om iemands eiland te joinen.
  • /island reject - wijs een uitnodiging om iemands eiland te joinen af.
  • /island team - bekijk de teamleden van je eiland.
  • /island teamchat - praat met de teamleden van je eiland.
  • /island leave - verlaat het team van je eiland.
  • /island kick - verwijder iemand uit het team van je eiland.
  • /island makeleader - maak iemand anders leider van het team van je eiland.
  • /island settings - open het instellingen menu van je eiland.
 
  • Like
Reactions: Nookie_S5

skyblockdylan

Niet Verified
18 mei 2016
123
24
134
Ik denk dat je jordy helpt als je de coords van je oude is noteert en erbij zet en er een home laat staan en een nieuw island aan maakt.
@SirTastic je word erg gemist op skyblock.
 
Laatste update:

magic_14

Supreme
magic_14
magic_14 ✔
Supreme
12 jul 2015
14
1
95
Hallo staff,
ik wil graag men oude eiland willen over zetten
de coordinaten van mijn oude eiland zijn -2816 146 -7426
en van mijn nieuwe eiland -256 64 2562
 
Status
Niet open voor verdere reacties.