Hauntedmc 2-factor authentication - extra beveiliging

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste Haunties,

Dagelijks krijgen wij te maken met spelers die een probleem hebben met hun minecraft account als het gaat om veiligheid. Wij bieden vanaf vandaag een extra beveiliging aan voor jullie. Dit heet 2-factor authentication (2fa). Geheel gratis!



Maar wat is dit precies?
Met 2fa kunnen wij ervoor zorgen dat jullie accounts extra beveiligd zijn tegen hackers en kwaadwilligen. Een wachtwoord kraken is dan niet meer voldoende om toegang te krijgen tot al jouw werk en spullen op HauntedMC.
Niets is erger dan je spullen verliezen of iemand die in naam van jou veel regels breekt!

We zorgen dus voor een extra inlog techniek om te zorgen dat alleen jij kan inloggen op Haunted. Je hebt hiervoor alleen een telefoon/tablet nodig! Heel simpel en heel veilig.



Hoe stel ik dit in en hoe werkt het?
Wij bieden een geheel GRATIS oplossing aan om je account dus extra te beveiligen.

Iedere keer dat je inlogt op een nieuw IP, of 7 dagen na het verstrijken van de huidige inlog sessie dien je een code in te voeren welke verschijnt op de App op je telefoon of tablet.

Je hebt dus enkel je telefoon/tablet nodig en de Google Authentication App (voor Android en iOS) of een andere Authentication app naar keuze. Wij prefereren die van Google.
Zorg ervoor dat je deze al geïnstalleerd hebt voordat je verder gaat met de aanwijzingen.

Ingame dien je in de hub het commando /2fa te gebruiken. Je krijgt hierbij eenmalig een map in je handen welke je als een QR code inscant op in de Google Authentication App. Nu heb je succesvol de App aan HauntedMC gelinkt.

Op de App krijg je een code te zien welke je nu moet invoeren met het commando /2fa <code> (Bijv. /2fa 123123 -> Als je code 123 123 is). Indien je dit hebt gedaan heb je 2fa succesvol aan je account gekoppeld en ben je ingelogd.

Je dient dit nu iedere 7 dagen de nieuwe 2fa code uit de app te activeren voor de veiligheid en bij iedere IP verandering. Je hoeft dus enkel bij login /2fa <nieuwe code> in te voeren.
Mocht je 2fa niet meer willen gebruiken dan kun je dit na login uitzetten met /2fa remove.



HELP IK BEN MIJN TELEFOON/TABLET KWIJT?
Je kunt bij onze ticket support (https://hauntedmc.nl/support) een reset aanvragen waarbij je opnieuw je account kan linken aan een nieuwe telefoon of tablet.

Indien er verder vragen zijn dan kunnen ze in dit topic gemeld worden.

Mvg Remy & Staff
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: het_MC_Meisje

Datdus

Supreme
Datdus
Datdus ✔
Supreme
16 aug 2016
119
84
222
Top! Fijn ook dat dit gewoon gratis kan.Veiligheid is voor iedereen belangrijk. :)
 

Bart

DiscordTeam
Staff member
Bartyh
Bartyh ✔
DiscordTeam
11 apr 2016
541
152
330
20
Utrecht
Handig :) netzo iets als /login maar dan beter :P
 
D

Deleted member 13307

Guest
Super handig! Ik heb het gelijk toegepast! Zeker een aanrader voor mensen die hun account op Haunted veilig willen houden!
Bedankt!
 

MiningThunder

Niet Verified
29 mrt 2017
94
5
92
29
Ergens in NL
Nog een beetje extra veiligheid tegenwoordig is zeker niet gek, je weet af en toe nog niet half wat men probeert om beter te worden dan jou.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.